Ohnivé dršťky
13.7.2012
1 kg předvařených drštěk, 1 kg cibule, 1 hlavička česneku, 4 čerstvé nebo sušené feferonky, 300 g oravské slaniny, majoránka, mletá červená paprika a sůl
Jak na to:Nadrobno nakrájenou slaninu mírně osmahneme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a počkáme, dokud zesklovatí. Pak ji posypeme červenou paprikou, lehce orestujeme. podlijeme vodou, aby paprika nezhořkla a přidáme nakrájené dršťky. Vaříme přibližně 1 hod.. a před dovařením přidáme nakrájený česnek, majoránku a podle potřeby dosolíme. Na závěr dochutíme nakrájenými feferonka. Ohnivé držky zajídá čerstvým bramborovým chlebem.
Podobné recepty:Ohnivé dršťky, Skopové dršťky, Dršťky Halong, Držky na italský způsob, Dršťková polévka