Dršťková polévka
700 g drštěk, 1 velkou cibuli, sůl, 1 1 / 2 vývaru z kostí, 1 velkou lžíci sádla, 30 g hladké mouky, 30 g sádla, mletou papriku, kmín, pepř, 1 stroužek česneku, majoránku
Jak na to:Očištěné dršťky vymýt ve více vodách, zalijeme studenou vodou a přivedeme do varu. Asi po 15 minutách vaření vodu slijeme a dršťky znovu zalijeme čistou studenou vodou. Výměnu vody po 15 minutách znovu opakujeme. Potom k držky přidáme polovinu cibule, sůl a vaříme asi 2 1 / 2 až 3 hodiny. Na sádle zpěníme druhou polovinu cibule, přidáme mouku a uděláme tmavší jíšku, do které dáme trochu mleté papriky. Jíšku zalijeme precedent vývarem z drštěk a kostí. Přidáme kmín, pepř, přetřen česnek se solí a vaříme ještě půl hodiny. Potom přidáme na nudličky pokrájené dršťky a vaříme ještě 5 minut. Polévku musíme občas promíchat. Nakonec ji dochutíme majoránkou. Podáváme s pečivem.
Podobné recepty:Falešná dršťková polévka, Dršťková polévka z hlívy ústřičné, Dršťková polévka z hlívy ústřičné, Rychlá dršťková polévka, Jahodová polévka