Dršťková polévka z hlívy ústřičné
3.11.2010
500 g hlívy ústřičné, 2 cibule, 1 lžíci sádla, sůl, pepř, mletou sladkou papriku, hovězí bujón, jíšku, majoránku, česnek
Jak na to:Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu a chvíli podusíme. Poté přidáme papriku, zamícháme a hned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný česnek a dost majoránky. Vhodíme kostku bujónu (nemusí být) a krátce povaříme. Pak zahustíme tmavou jíškou a necháme ještě chvíli provařit.
Podobné recepty:Polévka z hlívy ústřičné, Dršťková polévka z hlívy ústřičné, Řízky z hlívy, Dršková polévka z hlívy ústřičné, Rybí filé v alobalu