Dršková polévka z hlívy ústřičné

Potřebujeme:

500 g hlívy ústřičné, 2 cibule, 1 pol. lžíce sádla, sůl, pepř, mletá sladká paprika, hovězí bujón, jíška z hladké mouky a sádla majoránka 1–2 stroužky česneku
žemličky: 500 g polohrubé mouky, 250 ml l mléka, 1 kostka droždí, 90g tuku, 2 pol.lž. oleje, 2 žloutky, 1 bílek, sůl, pepř a kmín

Jak na to:

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme,opepříme a okořeníme. Vhodíme kostku hovězího bujónu a krátce povaříme. Pak zahustíme světlou jíškou a podáváme s kynutými žemličkami.
žemličky:
Z uvedených přísad vypracujeme těsto a necháme vykynout. Z těsta vykrajujeme žemličky, zakulatíme a nožem promáčkneme uprostřed. Potřeme bílkem a sypeme solí a kmínem. Dáme péci.

Podobné recepty:

Polévka z hlívy ústřičné, Dršťková polévka z hlívy ústřičné, Řízky z hlívy, Rybí filé v alobalu, Rybí filé v alobalu