Dršťková polévka z hlívy ústřičné
6.6.2011
hlíva ústřičná, sádlo, cibule, česnek, hl. mouka nebo hotová jíška Knorr, sůl,sladká paprika, pálivá paprika, pepř, hovězí vývar (může být z bujonu), kmín, majoránka
Jak na to:Na sádle zpěníme cibulku nadrobno. Přidáme papriky, orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Přidáme hlívu nakrájenou na hrubší nudličky. Vaříme, než hlíva změkne. Osolíme, opepříme. Zahustíme jíškou, kterou uděláme ze sádla, hl. mouky a červené papriky. V nouzi použijeme hotovou jíšku. Přidáme česnek a majoránku.
Podobné recepty:Dršťková polévka z hlívy ústřičné, Polévka z hlívy ústřičné, Řízky z hlívy, Dršková polévka z hlívy ústřičné, Rybí filé v alobalu