Držky na italský způsob

11.7.2012
Potřebujeme:

cca 150g bílé fazole, 1 cibule, 1 mrkev, 1 celer, máslo, 2 lžíce olivového oleje, 1kg drštěk, 0,5 kg oloupaných a nakrájených rajčat, 5 bobkových listů, sůl a pepř, vývar podle potřeby, strouhaný tvrdý sýr na posypání

Jak na to:

Fazole přes noc namočíme. Očištěnou a nakrájenou cibulku, mrkev a celer podusíme na másle, přidáme olivový olej, dršťky, bobkový list a dusíme přikryté asi půl hodinu. Podle potřeby podlijeme vývarem. Mezitím do měkka uvaříme fazolky, přecedíme a přidáme k dršťky. Spolu povaříme 15 až 20 minut. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Květák na italský způsob, Krůtí řezy na italský způsob, Svíčková na italský způsob, Zapékaný květák na italský způsob, Filety z candáta na italský způsob