Svíčková na italský způsob
18.6.2012
400 g hovězí svíčkové, 1 malá hlávka čekanky, 50 g rukoly, 1 šlehačka 33%, koňak (brandy) na flambování, 50 g parmezánu v celku, 1 malá cibule, sůl, pepř, olivový olej
Jak na to:Na olivovém oleji osmahneme na jemno nasekanou cibuli a přidáme nakrájenou čekanku. Přidáme maso nakrájené na plátky. Ochutíme solí a pepřem a necháme chvíli povařit. Přidáme koňak a flambovat. Doplníme šlehačkou a parmezánem a chvilku povaříme, dokud šlehačka nezhoustne. Hotové jídlo ozdobíme rukolou.
Jako přílohu doporučujeme opékané brambory s česnekem a rozmarýnem.
Květák na italský způsob, Svíčková, Krůtí řezy na italský způsob, Zapékaný květák na italský způsob, Filety z candáta na italský způsob