Sýrové škubánky
16.7.2012

500 g mouky, 150 g ementálského sýra, 100 g cibule, 50 g másla, 4 vejce, 1 KL soli, svazek čerstvé pažitky
Jak na to:Mouku, vejce a sůl zpracujeme s vlažnou vodou na hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout. Pak z něj vytvoříme menší válec, který nožem rozkrájíme na tenké plátky. Ty v dlaních válíme na drobné válečky. Škubánky uvaříme ve slané vodě a necháme je okapat. Cibuli nakrájenou na kolečka osmažíme na másle a oleji úplně dohněda. Nastrouháme sýr a posypeme jím hotové žmolky, přidáme usmažené cibulku, posypeme nasekanou pažitkou a můžeme servírovat.
Podobné recepty:Škubánky s mákem, Škubánky s kyselým zelím, Škubánky s brynzou a slaninou, Škubánky s mákem, Škubánky