Rizoto s chřestem

Potřebujeme:

800 g chřestu, 400 g rýže, 100 g másla, 50 g strouhaného parmezánu, 1 l hovězího vývaru, 1 dcl bílého suchého vína, 1 malá cibule a sůl

Jak na to:

Chřest vložíme do osolené vařící vody a necháme změknout. Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na 50 g másla do zlatová. Přidáme rýži a chvíli povaříme. Osolíme a podlijeme vínem. Když se víno odpaří, přidáme vývar a za častého míchání povaříme. V polovině vaření přidáme chřest. Dovaříme. Ozdobíme zbylými stonky chřestu, ochutíme máslem a posypeme parmezánem.

Podobné recepty:

Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Rizoto s chřestem, Salát s chřestem a jablky