Rizoto s chřestem
300 g rýže (optimálně arborio nebo carnaroli), 500 g zeleného chřestu, 1 malá červená cibule, 4 snítky máty, 4 snítky bazalky, 2 snítky petržele, 1 l vývaru, 100 g másla, 1 citrón, parmezán, vermut na podlití, olej
Jak na to:Cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Na troše oleje orestujeme cibuli s polovičním množstvím bylinek, přidáme rýži a oloupaných chřest nakrájený na kostičky. Vše krátce orestujeme, podlijeme vermutem a za stálého míchání necháme tekutinu vydusit. Postupně podléváme vývarem a mícháme asi 20 minut, dokud rýže nezměkne. Na závěr přidáme máslo, šťávu z 1 citrónu a zbylé nasekané bylinky. Na talíři ještě každou porci přizdobíme parmezánem.
Podobné recepty:Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou, Rizoto s chřestem, Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Salát s chřestem a jablky