Salát s chřestem a jablky
28.2.2011
500 g bílého chřestu, špetka soli a cukru, 4 jablka, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce jogurtu, 100 g kyselé smetany, pepř, po lžíci petržele, pažitky a kopru
Jak na to:Chřest omyjeme a oloupeme, v osolené vodě s cukrem vaříme 15 minut, necháme okapat a nakrájíme na kousky dlouhé asi 3 cm.
Jablka zbavíme jader a nakrájíme na tenké plátky. Promícháme s chřestem.
Smícháme citronovou šťávu s jogurtem, smetanou, solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Směsí zalijeme salát, případně podáváme na listech salátu.
Majonézový salát s jablky a ořechy, Zelný salát s jablky, Sýrový salát s paprikou a jablky, Bramborový salát s celerem a jablky, Pestrý salát s chřestem