Zelný salát s jablky
1 středně velká bílé zelí, 3 cibule, 2 PL másla, 2 větší kyselá jablka, 1 větší mrkev, 1 PL octa, 2 PL citronové šťávy, 1 PL cukru, 1 lžičku mletého kmínu, 1 l vody, bylinky na ozdobu, mletý bílý pepř, sůl
Jak na to:Zelí očistěte, opláchněte, dejte okapat a nakrájejte na tenčí nudličky. Dejte do mísy, zalijte vroucí vodou a promíchejte. Na 5 min. zakryjte a pak ji sceďte. Osolte, posypte mletou kmínem, promíchejte a na 1 hod. odložte.
Očištěnou mrkev nahrubo nastrouhejte, přidejte zelí spolu s na kostičky pokrájenými jablky a vychladnou na másle orestovanou cibuli. Dochuťte octem, citrónovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Důkladně promíchejte.
TIP: Salát podávejte vychlazený, ozdobený bylinkami.
Zelný salát s horkou slaninou, Pečené česnekové brambory a zelný salát, Zelný salát, Zelný salát, Jemný zelný salát