Pečené česnekové brambory a zelný salát

Potřebujeme:

Česnekové brambory: brambory, olivový olej-nejlepší lisovaný za studena, česnek, ochucenou bylinkovou mořskou sůl
Zelný salát: zelí, olivový olej-nejlepší lisovaný za studena, 2-3 PL octa, kmín, mořskou sůl

Jak na to:

Pořádně vydrhneme větší brambory ve slupce, nakrájíme je na kolečka. Do menšího pekáče dáme na spodek mastný papír (aby se brambory nepřilepili), naskládáme je do pekáče a uděláme si zálivku.
Přichystáme si mixér, olivový olej, česnek, bylinky a mořskou sůl. Vše dáme do mixéru a rozmixujeme. Zálivkou přelijeme brambory a dáme je upéct. Troubu předehřejte na 250 stupňů, pekáč přikryjte alobalem a pečte hodinu.
Zatím vyrobíme zelný salát. Nastrouhejte zelí, dejte ji do mísy. Nachystejte si olivový olej, ocet, bylinky a mořskou sůl. Do misky dejte 2-3 lžíce octa, přidejte kmín a bylinkovou mořskou sůl. Pořádně promíchejte, nalijte na nakrájené zelí a přelijte olivovým olejem.
Podáváme s opečenými bramborami.

Podobné recepty:

Zelný salát s horkou slaninou, Česnekové brambory na plechu, Pečené pstruhy, Zelný salát, Zelný salát