Šafránové rizoto s modrým sýrem, s grilovanými krevetami na česneku a limetkou
11.7.2012
200 g rýže Arborio, 4 dcl šlehačka 33%, 4 dcl bílého vína, 50 g česneku, 100 g sýr Niva, 1 dcl olivový olej, 400 g krevet, 50 g másla, šafrán, sůl, limetka
Jak na to:Ve vodě a víně uvaříme rýži do poloměkka, přidáme šafrán, šlehačku, Nivu a rizoto dovaříme doměkka. Zahustíme máslem. Rizoto má mít kašovitou konzistenci. Krevety opečeme na olivovém oleji, nakonec přidáme drcený česnek. Rizoto naložíme na talíř a na vrch poklademe krevety. Nakonec dozdobíme řezem limetky.
Podobné recepty:Rizoto s brokolicí, Rizoto s brokolicí, Tacos s krevetami a avokádem, Sladké rizoto s krevetami, Plněné žampiony