Pečená baba

8.8.2012
Potřebujeme:

250 g mletého vepřového masa, 250 g mletého hovězího masa, 250 g mletého uzeného masa, 1 vajíčko, 1 cibule, 1 houska, mléko, celé a pepř, bobkový list a sůl

Jak na to:

Housku namočenou v mléce vymačkáme a smícháme s osmaženou cibulí a žloutkem. Promícháme spolu s masem, dochutíme solí, pepřem a z masy vyformujeme dva válce, které položíme na plech. Potřeme je bílkem, na vrch můžeme položit plátky slaniny, přidáme bobkový list, celý pepř a pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Po vychladnutí nakrájíme na pláty a jako přílohu podáváme bramborové pyré, nebo chléb s kyselou okurkou, či feferonky.

Podobné recepty:

Velikonoční baba, Bramborová baba na kapustě, Líná baba, Bramborová baba s medvědím česnekem, Baba s uzeným masem