Vepřové kotlety na víně

Potřebujeme:

4 vepřové kotlety, 50 g rostlinného másla, 2 dcl bílého vína, 2 dcl masového vývaru, 2 lžíce oleje, 2 PL pokrájených kyselých okurek, 1 PL polohrubé mouky, 1 PL hořčice, 1 cibuli, sůl, celý pepř

Jak na to:

Na rostlinném másle zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme moukou a mícháme, dokud se nezbarví dozlatova. Po částech přiléváme bílé víno a masový vývar. Osolíme, přidáme několik zrnek pepře a necháme 30 minut dusit. Kotlety zlehka naklepeme, osolíme a z obou stran prudce opečeme na oleji. Pak je mírně podlité dusíme v připravené omáčce doměkka. Přeložíme je na teplý talíř, omáčku přecedíme, přidáme do ní pokrájené okurky s hořčicí a nalijeme na maso. Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Křehké vepřové kotlety, Vepřové kotlety po normandský, Zapečené kotlety s olivami, Vepřové kotlety na pomerančích, Vepřové kotlety na hořčici