Škvarkové pagáčiky
19.7.2012

600 g hladké mouky, 150 g sádla, 300 g škvarek, 1/2 droždí, 3 dcl mléka, trošku cukru, sůl, 1 vejce a vejce na potření
Jak na to:Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Zatím smícháme mouku, sádlo, vejce, sůl a posekané (nebo pomleté) škvarky a přilijeme kvásek. Dobře vypracujeme a necháme vykynout (asi hodinu). Vyválíme na tloušťku 1 - 1,5 cm a vykrajujeme. Dáme na vymazaný plech, každý pagáčiky potřeme vejcem, necháme ještě chvilku vykynout a pak znovu potřeme vejcem a dáme do trouby. Pečeme do zlatová - asi 15 minut.
Podobné recepty:Škvarkové pagáče, Škvarkové Pagáče, Pagáče, Pagáče, Škvarkové pagáčiky se zakysanou smetanou