Škvarkové pagáčiky se zakysanou smetanou

Potřebujeme:

250 g škvarek, 400 g hladké mouky speciál, 1 dcl mléka, 1/2 kostky droždí, 1 lžička cukru, 1 vejce, 20 g másla, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžička soli

Jak na to:

Z vlažného mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Škvarky umeleme nebo rozmixujeme, přidáme mouku, žloutek, sůl, kvásek, zakysanou smetanu, máslo a vypracujeme těsto. Vyválíme na tloušťku 1cm a 2x přeložíme / jako listové těsto /, na 15 minut vložíme do chladničky. Překládání zopakujeme ještě 2x. Těsto vyválíme na tloušťku 1,5 cm a vykrajujeme malé pagáčiky. Poklademe na plech, potřeme rozšlehaným bílkem a necháme ještě 15 minut vykynout. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 15 minut dozlatova.

Podobné recepty:

Škvarkové pagáče se smetanou, Pagáčiky se šunkovou náplní, Škvarkové pagáče, Škvarkové pagáčiky, Škvarkové Pagáče