Roštěná Esterházy

Potřebujeme:

plátky roštěnky, sůl, pepř, hladká mouka, kořenová zelenina, cibule, zrnka černého a nového koření po 4ks, bobkový list, kousek citrónové kůry, citronová šťáva, 1,5 dcl, bílého vina, zakysaná smetana, vývar

Jak na to:

Roštěnky naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme. Zvláště orestujeme kořenovou zeleninu s cibulí s kořením, bobkovým listem, citronovou kůrou a zalijeme vývarem (i hovězím). Do této zeleniny pak přidáme opečenou hovězí plátky, kterou dusíme do měkka. Pak hovězí plátky přeložíme, do šťávy přidáme víno, citrónovou šťávu a provaříme. Zahustíme moukou a zakysanou smetanou.

Podobné recepty:

Ďábelská roštěná, Roštěná naruby, Roštěná na znojemský způsob, Roštěná s koprem, Chřestová roštěná