Vařené skopové

Potřebujeme:

1 kg skopového nebo jehněčího masa, 200 g brambor, cibule, 3 stroužky česneku, 200 g uzené slaniny, lžíce sádla

Jak na to:

Maso odblaníme a odstraníme zejména každý kousek loje, neboť má nepříjemný pach. Umyté dáme do osolené vody vařit. Když je maso téměř měkké, přidáme kostky brambor, cibuli, utřený česnek a slaninu, nakrájenou na silnější plátky. Uvařené maso vyndáme a vařenou slaninu opečeme na sádle. Vývar přecedíme, brambory s cibulí propasírujeme a zředíme trochou vývaru, aby vznikla zahuštěná šťáva. Pokrájené maso rozložíme na talíře, polijeme šťávou, ozdobíme opečenými plátky slaniny a jako přílohu podáváme chléb.

Podobné recepty:

Skopové po tirpácky, Skopové dršťky, Skopové maso na česneku a bramborách, Skopové plátky na majoránce, Skopové na roštu