Brynzové pirohy
20.7.2012

1 kg uvařených brambor, 200 g polohrubé mouky, vejce, sůl
Náplň: 200 g brynzy, 200 g uvařených studených brambor, kopr, 150 g uzené slaniny
Brambory nastrouháme a spolu s moukou a solí vypracujeme hladké těsto. Na pomoučněném prkénku rozválíme a nakrájíme na čtverce 8 cm x 8 cm. Na každý kousek dáme lžičku vymícháne nádivky z brynzy, nastrouhají brambor a posekaného kopru. Těsto přeložíme a okraje trojúhelníčků dobře přitlačíme. Pirohy uvaříme v osolené vodě a když vyplavou, vyjmeme je a na talířích polijeme upraženým kostkami slaniny.
Podobné recepty:Brynzové pirohy, Brynzové pirohy, Brynzové pirohy plněné uzeným masem, Krušnohorské pirohy, Brynzové pirohy