Kuře na způsob Varoise

Potřebujeme:

1 velké, masité kuře, 2 česneku, 1 větvička rozmarýnu, 3-4 sušené stonky fenyklu, 2 bobkové listy, 1 svazek tymiánu, 2 lístky šalvěje, 0, 5 sklenice olivového oleje, 3 PL olivového oleje na opečení, 2-4 kapky pastisu (Anýzovka), sůl, pepř

Jak na to:

Očištěnou kuře zevnitř osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji. Zbývající olej nalijte na dno pekáče (nejlépe hliněného), dno pokryjte bylinkami a na ně položte kuře.
Celé stroužky česneku rozložte kolem kuřete, dochuťte 2-4 kapkami pastisu. Přikryjte a dejte na hodinu péct do vyhřáté trouby. Vyjměte z trouby, postavte na stůl a až potom odkryjte.

Podobné recepty:

Kuře na libanonský způsob, Kuře na plzeňský způsob, Kuře na způsob kachny, Kuře na indický způsob, Kuře na kysaném zelí