Vepřové kotlety s olivami

Potřebujeme:

4 vepřové kotlety, 6 PL másla, ½ červené papriky, ½ zelené papriky, ½ lilku, 1 malá konzerva oloupaných rajčat, 100 g míchaných oliv, 1 cibule, 3 stroužky česneku, mouka na obalování, 3 PL ovocného octa, ½ svazku oregana, ½ svazku pažitky, vegeta, trocha cukru, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Maso omyjte pod tekoucí vodou, osušte, osolte, opepřete mletým pepřem a obalte moukou. Máslo rozpalte v hrnci, maso v něm opečte, vyjměte a odložte na teplé místo.
Ve zbylém másle opečte česnek utřený se solí. Zeleninu očistěte, omyjte, nakrájejte na malé kostičky, přidejte k opečení česneku a osmahneme do sklovitá. Přidejte rajčata a olivy, přikryjte a povařte na mírném ohni asi 10 min. Osolte, opepřete pepřem, ochuťte ovocným octem, cukrem a vegetou a přimíchejte nasekané oregano a pažitku.
Kotlety dejte na talíře, polijte jejich omáčkou a ihned podávejte.

Podobné recepty:

Zapečené kotlety s olivami, Křehké vepřové kotlety, Vepřové kotlety po normandský, Vepřové kotlety na pomerančích, Vepřové kotlety na hořčici