Plněné kuře se zázvorem a mandlemi
20.8.2012

1 kuře, 1 starší houska, 30 g másla, 1 vejce, 50 g mandlí, 1 lžičku mletého zázvoru, sůl
Jak na to:Kůži dobře očištěného kuřete uvolněte na prsou prsty. Housku namočte a zbylou vodu (mléko) vytiskněte. Máslo dobře vymíchejte s vejcem. Mandle vhoďte do vařící vody, oloupejte a nahrubo pokrájejte. Housku a mandle přidejte k vejci, osolte, ochuťte mletým zázvorem, zpracujte a vtlačte pod uvolněnou kůži kuřete. Pečte v hliníkové fólii (alobalu) na mírném ohni v troubě.
Podobné recepty:Faraónovo kuře s medem, zázvorem a vůní růží, Kuře na bazalce, Kuře po staročesku, Kuře na pivě plněné zelím, Kuře na zázvoru