Vepřová svíčková v houbové omáčce

Potřebujeme:

800 g vepřové svíčkové, 40 g másla, 160 g žampionů, 80 g lišek, 1, 5 malých šalotek, 12 g másla, 1 malý kapusta, 60 g vývaru, 1 menší vejce, 2 dl madeiry, ½ lžíce sušené majoránky, alobal, 0, 2 dl olivového oleje, 2 dl šťávy pod maso, pepř, sůl

Jak na to:

Odblaňenou svíčkovou osolte, opepřete a opečte na horkém tuku. Žampiony a kuřátka nakrájejte nadrobno. Šalotky oloupejte a nakrájejte na kostičky. Spolu duste na másle a nechte vychladnout. Kapustovou hlávku rozeberte a listy a krátce povařte v osolené vodě. Potom listy osušte a rozprostřete na alobal. Houby smíchejte s výpekem, vejcem, dochuťte solí, pepřem a majoránkou. Vymíchejte a natřete na kapustové listy. Svíčkovou položte na dopisy, srolujte a dejte do pekáče. Osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Ve vyhřáté troubě pečte 20 - 30 min. Pak vyberte a před krájením nechte odstát. Do výpeku přidejte šťávu pod maso, přilijte Madeiru a povařte.

Podobné recepty:

Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřová svíčková, Svíčková, Smažené houbové řízky, Vepřová svíčková s citronem