Vepřová svíčková

Potřebujeme:

500 g vepřové svíčkové, 30 g slaniny, 125 ml smetany, 100 g zeleniny, 2 rajčata, 15 g mouky, pepř, sůl

Jak na to:

Vepřovou svíčkovou vcelku osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Pak ji vložíme na kořenovou zeleninu nakrájenou na kolečka a opražené na másle a za častého polévání šťávou a vodou upečeme z obou stran.
Šťávu pak zahustíme zakysanou smetanou a moukou. V omáčce necháme svíčkovou povr. Pak ji nakrájíme a polijeme precedent omáčkou. Místo smetany můžeme dát do omáčky i rajčata, která se asi 15 minut pečou spolu s masem.
Pak zaprášíme šťávu moukou, povaříme a přecedíme. Nalijeme na nakrájené maso. Podáváme s nudlemi, makaróny nebo s rýží.

Podobné recepty:

Svíčková, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřová svíčková s citronem, Křeníkové medailonky se šťávičkou, Plněná vepřová svíčková