Plněná vepřová svíčková
25.9.2012
15 dkg telecího nebo vepřového masa, 15 dkg vepřových jater, strouhanka, 1 upražená vejce, 1 syrové vejce, kmín, 3 dkg oleje, zelená petrželka, řeřicha, hořčice, pepř, sůl
Jak na to:Vepřovou svíčkovou očistěte a rozřízněte na plát, osolte a opepřete, můžete potřít i hořčicí, maso určené k mletí a játra umelte na masovém strojku a k němu přidejte strouhanku, upražené i syrové vejce, zelenou petrželkou nebo řeřichou, propracujeme a dochuťte. Nádivku rozetřete na plát, sbalte, převažte a dejte na olej péct. Nejdříve ze všech stran na desky, pak podlijte a dejte do teplé trouby. Podávejte s bramborovou kaší.
Podobné recepty:Svíčková, Vepřová kýta v žampionové-rajčatové omáčce, Vepřová svíčková s citronem, Vepřová panenka plněná brynzou, Křeníkové medailonky se šťávičkou