Vepřové plátky v bramborovém těstíčku

Potřebujeme:

8 plátků vykostěného krátkého karé, 3 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 2 PL mléka, 4-5 velkých brambor, olej na smažení, petrželka, pepř, sůl

Jak na to:

Brambory oloupejte, nahrubo nastrouhejte, tekutinu vytiskněte a slijte.
Maso zlehka naklepeme, osolíme a jemně opepřete. Plátky obalte v mouce, vejce a v nastrouhaných bramborách. Dobře přitlačte. V hlubší pánvi zahřejte olej a smažte v něm obalené řízky z obou stran po 7-8 min. Při obracení dávejte pozor, aby se vám brambory neolupovali. Podávejte se sterilizovaným zeleninou a vařenými bramborami. Brambory ozdobte sekanou petrželkou.

Podobné recepty:

Vepřový řízek v bramborovém těstíčku, Bačovský řízek, Kuřecí prsa v bramborovém těstíčku, Medailonky v bramborovém županu, Vepřové karé v bramborovém těstíčku