Medailonky v bramborovém županu

Potřebujeme:

600 g vepřové svíčkové, 1 lžičku dijonské hořčice, 1 chilli papričku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžičku nasekané bazalky
Těsto: 3 velké brambory, 2 stroužky česneku, 1 mladou cibulku, 1 vejce, sůl, 3 lžíce hladké mouky, pepř , 1 lžičku nasekaného majoránky, 5 lžic mléka, olej

Jak na to:

Hořčici rozšleháme s olivovým olejem, přidáme nadrobno nasekanou bazalku, chilli papričku a dobře rozmícháme. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Brambory omyjeme, očistíme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, majoránka, nadrobno nasekanou cibuli a hladkou mouku. Vše dobře promícháme a podle potřeby zředíme mlékem. Maso vyjmeme z marinády, tak aby jí zůstalo na mase co nejméně a obalíme v bramborovém těstíčku. Na pánvi rozpálíme větší množství oleje a medailonky z obou stran osmažíme. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Bramborový pangas se salátem, Panenské medailonky ve vlaškém ořechu, Vepřové medailonky s ovocem, Telecí medailonky s hlívou, Telecí medailonky s hlívou