Karamelové velehory

11.9.2012
Potřebujeme:

6 vajec, 150 g hladké mouky, 250 ml vody, 125 g ztuženého tuku (Cera), sůl, čokoládová poleva
Náplň: 300 g krystalového cukru, 150 ml vody, ½ l mléka, 2 Zlaté Klasy, 2 žloutky, 250 g Hery

Jak na to:

Tuk dejte do vlažné vody, přidejte špetku soli a vařte, dokud se nerozpustí. Do vroucího postupně přidávejte mouku a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Do vlažné masy po jednom vmíchejte vejce, vymíchejte, rozdělte na poloviny a na vymaštěném plechu pečte v horké troubě 10 min. Těsto se zvlní.

Náplň: Cukr dejte zkaramelizovat, zalijte vodou a rozmíchejte. Přilijte mléko se Zlatým klasem a žloutky a uvařte hustou kaši. Do vychladlého zapracujte Heru. Nádivku natřete na jeden plát, přikryjte druhým tak, aby "velehory" byli na vrchu. Pokapejte čokoládou a dejte ztuhnout.

Podobné recepty:

Velehory, Karamelové řezy, Karamelové-ořechové Šuhajdy, Banánové překvapení, Karamelové jablíčka