Gratinované Dauphinios

Potřebujeme:

1 kg brambor, 50 g másla, 1 stroužek česneku, 150 g nastrouhaného sýra, 2 vejce, 125 ml šlehačky, 375 ml mléka, strouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř

Jak na to:

Brambory očistěte, omyjte, osušte a nakrájejte na asi 0,5 cm široké plátky. Gratinovaci misku vytřete česnekem a vymastíte polovinou másla. Na dno misky uložte brambory, posypte částí sýra a upečte.
Vejce rozmíchejte se smetanou, mlékem, solí, pepřem a trochou muškátového oříšku. Nalijte na brambory a posypte zbytkem sýra a másla.
Pečte ve vyhřáté troubě 15 min. a pak dopečte při nižší teplotě. Zlatavý gratinování pokrm ihned podávejte.

Podobné recepty:

Gratinované žampióny s bylinkami, Gratinované kloboučky, Gratinované brambory s popcornem, Gratinované francouzské filé, Gratinované vepřové kotlety s houbami