Gratinované francouzské filé

5.8.2008
Potřebujeme:

500 g filé, 125 ml kysané smetany, 20 g másla, 50 g ementálu, 50 g slaniny, 1 středně velká kyselá okurka, 20 kaparů, 1 lžíce hořčice, 1 citrón, sů

Jak na to:

Kousky filé pokapeme ą»ávou z citrónu a necháme chvíli uležet. Mezitím si opečeme na kostičky nakrájenou slaninu. Potom filé posolíme, naskládáme do vymazané zapékací misky a potřeme každý kousek hořčicí. Na jednotlivé porce klademe plátky nakrájené okurky, posypeme sekanými kapary a kostičkami opečené slaniny. Vše zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Zapečeme v troubě do růžova.
Podáváme s pečenými brambory a hlávkovým salátem.

Podobné recepty:

Filé na slanině, Plněné rybí filé, Filé s lučinou, Předkrm z rybího filé, Rybí filé se smetanou