Silvestrovská hovězí polévka
1 kg hovězího masa (předního), 5 velkých cibulí, 3 stroužky česneku, 3 lžíce sádla, 2 PL mleté sladké papriky, ½ mletého pepře, 1 PL kmínu, 2 červené papriky, 1 žlutá paprika, 1 oranžová paprika, 3 PL rajčatového přetlaku, 2 l masového vývaru, petrželka, sůl
Jak na to:Pokrájenou cibuli a posekaný česnek orestujte na 1 PL masti. Maso omyjte, osušte, nakrájejte na kostičky a prudce opečte na 2 PL horké masti. Přidejte cibuli s česnekem a posypte paprikou. Ochuťte solí, kmínem, pepřem a rajčatovým protlakem. Zalijte vývarem a pod pokličkou pozvolna vařte asi 1 hod. Přidejte očištěné, na nudličky pokrájené papriky a duste dalších 30 min. Dochuťte solí, pepřem.
Podávejte ozdobené petrželkou a s tmavým chlebem.
Půlnoční silvestrovská polévka, Hovězí polévka s těstovinami, Silvestrovská pomazánka, Selská hovězí polévka, Hovězí polévka s masem