Slovenská kapustnica
26.9.2012
500 g kysaného zelí, 200 g uzené klobásy, 30 g sušených hub, 100 g sušených švestek, sůl, mletý pepř, 3 stroužky česneku, 1 vejce, 130 g hrubé mouky
Jak na to:Do 5 l hrnce dejte zelí, sušené hřiby, klobásy, na kostky pokrájené vepřové maso, sůl, na kostičky pokrájené brambory, zalijte vodou a vařte. Uvařené klobásy vyberte, pokrájejte na kolečka. Slaninu seškvařit, škvarky vyberte a spolu s klobásou dejte do zelňačky. Do masti ze slaniny dejte mouku a udělejte jíšku. Hotovou jíšku zalijte vodou, přidejte červenou papriku, dobře promíchejte a vlijte do zelňačky. Nechte za stálého míchání povařit, přilijte rozšlehané smetanu a podávejte s chlebem.
Podobné recepty:Slovenská kapustnica, Slovenská kapustnica, Pravá Slovenská kapustnica, Tchynina kapustnica, Kapustnica