Hruškový kompot s jeřabinou
27.9.2012

4 kg hrušek, 40 dkg jeřabiny, citronová šťáva, krupicový cukr, voda
Jak na to:Hrušky oloupejte, rozpulte a vykrojte jádřince. Pokapejte citronovou šťávou, aby nezčernaly. Jeřabiny odtrhněte od stopek a propláchněte ve vlažné vodě. Do pečlivě umytých zavařovacích sklenic poklademe poloviny hrušek řeznou stranou dolů a přesypte je jeřabiny. Ovoce stiskněte a do každého litrového sklenice přisypte 1 vrchovatou PL cukru a nakonec nalijte teplou převařenou vodu až 1 cm pod okraj (může to být voda i přímo z varné konvice). Uzavřete víčkem a ihned sterilizujte ve vodní lázni asi 15 min. při 85 ° C.
Podobné recepty:Kuřecí prsa s rokfortovou omáčkou, Krůtí prsa s rokfortovou omáčkou, Hruškový koláč se skořicí, Tvarohovo - ovocná žemlovka, Čokoládová pěna