Polévka z bílých fazolí
2.10.2012

200 g bílých fazolí, 100 g klobásy, 1 PL tuku, 2 lžíce hladké mouky, 1 dl zakysané smetany, cibule, 3 bobkové listy, 1 PL mleté papriky, ocet, sůl
Jak na to:Fazole přes noc namočte a druhý den ji uvařte s bobkovým listem v 1,5 litru nesolené vody do měkka. Na tuku osmažte dorůžova na jemno nakrájenou cibuli, přisypte mouku a udělejte světlou jíšku. Přisypte papriku, zalijte naběračkou horké vody z fazolí, promíchejte a přidejte k fazolím. Osolte, přidejte na kolečka nakrájenou klobásu a 20 min. povařte. Nakonec odstavte a zamíchejte smetanu a ocet.
Podobné recepty:Polévka z bílých fazolí, Fazolová polévka, Moravská fazolová polévka, Fasolada - řecká fazolová polévka, Rychlé fazole se salámem