Rychlý krémeš

11.10.2012
Potřebujeme:

360 g hladké mouky, 200 g ztuženého tuku, 2 vejce, 2 PL octa, špetka soli
Náplň: 1 l mléka, 3 balíčky krémového prášku Zlatý klas, 3 žloutky, 200 g másla, 250 g moučkového cukru, 2 PL rumu
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření, 100 g másla

Jak na to:

Do prosáté mouky nastrouhejte změklý ztužený tuk, přidejte špetku soli, vejce, ocet a vypracujte hladké těsto. Zabalte do potravinářské fólie a nechte na chladném místě několik hodin odstát. Těsto rozdělte na dvě části a každou rozválejte na pomoučněném vále na velikost plechu. Těsto pečte na opačné straně plechu. Vychladlé pláty naplňte nádivkou a poklademe je na sebe, polijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout.

Náplň: Z mléka, žloutků a zlatého klasu uvařte hustou kaši. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidejte rum a po částech vmíchejte do vychladlé kaše.

Čokoládová poleva: Máslo rozpusťte ve vodní lázni, přidejte nalámanou čokoládu a vymíchejte do hladká.

Podobné recepty:

Opilé kuřecí závitky a rychlý jablkový kompot, Výborný krémeš, Pruhovaný krémeš, Kokosový krémeš, Domácí krémeš