Pikantní bedlová omáčka

19.9.2012
Potřebujeme:

½ kg Bedly, 50 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 1, 25 dl smetany, kečup (nebo Tabasco), mletá sladká paprika, sůl

Jak na to:

Bedly duste ve vlastní šťávě, osolte, přidejte papriku a na drobno nakrájenou slaninu. Když se odpaří šťáva, zalijte trochou vody, zjemněte smetanou ve které jste rozšlehali hladkou mouku a povařte. Do horké omáčky přidejte kečup nebo několik kapek Tabasco. Tuto omáčku můžete podávat k vařenému květáku nebo k patizónovým či celerem řízkům.

TIP: Jinou chuť dostanete pokud do omáčky přidáte kopr, cibuli, okurku nebo několik kapek worcesteru.

Podobné recepty:

Čertovské řízky, Pikantní omáčka na maso, Pikantní kuřecí křidélka, Fjitas a Platanos Calientes, Tatarák z avokáda