Fjitas a Platanos Calientes
2 kuřecí prsa, 2 zelené papriky, 1 červenou papriku, 1 velkou cibuli, sůl, pepř, chilli prášek, 1 rajčatový protlak, čerstvé chilli, pšeničné tortilly, worchester
Plátanos Calientes: 2 banány, krystalový cukr, sušené chilli papriky, máslo
Na oleji do měkka osmahneme na tenké proužky nakrájenou papriku a cibuli, přisolíme, Přikořeníme. Rozdělíme na poloviny. Polovinu zeleniny smícháme s čerstvými chilli papričkami, pokud máme suché, osmahneme s paprikami. Rozmixujeme v mixéru, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak a přištiplavíme. Měla by to být velmi pikantní omáčka. Tence nakrájené kuřecí prsa prudce osmahneme na oleji, osolíme, opepříme, přidáme worchester, trošku chilli, přidáme opražené papriky s cibulí. Podáváme odděleně, k požitku z jídla patří i proces balení si masíčka do tortill a namáčení do pikantní omáčky. Pokud je omáčka příliš pikantní, podáváme s miskou zakysané smetany, která zjemňuje. Banán překrojíme podélně na polovinu, obalíme ve směsi cukru a chilli. Osmahneme do hněda na másle. Podáváme velmi horké.