Chilli karé s pomeranči a tymiánovým zelím

26.10.2012
Potřebujeme:

1 kg vykostěného karé, 2 cibule, 2 PL pomerančového džemu, 4 PL sladkokyselé chilli omáčky, 3 PL sójové omáčky, 1 PL oleje, 3 dl suchého vína, 2 pomeranče, 1 PL másla, tymián, chilli na ozdobu
Kysané zelí: ½ kg kysaného zelí, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 svazek tymiánu, 2 lžíce sádla, 2 ks jalovce, cukr, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Pečeně umyjte a osušte. Cibuli očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Spolu s masem dejte na pekáč s olejem a pečte 20 min. v troubě předehřáté na 200 ° C.
Pomerančový džem smíchejte s chilli a sojovou omáčkou a částí směsi potřete maso. Přidejte víno a pečte dalších 30 min., Přičemž občas potírejte zbytkem pomerančové směsi.
Cibuli, česnek a tymián očistěte, na jemno nakrájejte a opečte na rozehřátém sádle. Přidejte jalovce a kysané zelí a přikryté duste asi 30 min. Dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.
Pomeranče oloupejte, rozdělte na měsíčky a krátce opečte na rozehřátém másle. Maso vytáhněte z trouby a uložte na teplé místo. Výpek slijte do nádoby a dochuťte solí, pepřem. Maso nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a ozdobte tymiánem. Podávejte s pomeranči a vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Vepřové na divoko, Skalolezecké karé, Vepřové karé v bramborovém těstíčku, Utopenci se zelím, Přelétavý motýl z vepřového karé