Tortilly s mexickou omáčkou

Potřebujeme:

Suroviny na 4 tortilly: 85 dkg hladké kukuřičné mouky, 15 g rostlinného tuku, asi 0, 5 dl vody, 3 g prášku do pečiva, špetka soli, olej na smažení, mouka na posypání desky
Náplň: ¼ kg oloupaných rajčat bez jadérek, 3 poloviny paprik různé barvy, 1 cibule, 1 citron, 1 sušenou chilli papričku, drcený kmín, hrst posekané petrželky, sůl

Jak na to:

Mouku, prášek do pečiva a sůl prosejte do mísy. Přidejte změklý tuk a rukama zpracujte, přilijte vodu a vypracujte hladké těsto (pokud se lepí, přidejte mouku). Udělejte bochník, zakryjte ho utěrkou a nechte asi 15 min. odpočívat. Těsto rozdělte na 4 díly, opět udělejte bochánky dalších 15 min. přikryté utěrkou. Potom ho rozválejte na pomoučněném vále na placky a usmažte je z obou stran na oleji.
Rajčata, papriky a cibuli nakrájejte na kostičky, posypte petrželkou. Ochuťte kmínem, podrcených chilli papričkou, pokapejte citrónovou šťávou, osolte a důkladně promíchejte. Zeleninovou směs upravte na hotové torilly a podávejte.

Podobné recepty:

Tortilla a la Hawai, Mexické tortilly s kuřecími prsy, Šéfů ohnivý dech, Tortilly s esquites a calabacitas, Tortilly