Tortilly
12.10.2012

3 střední cibule, 35 dkg brambor, 5 vajec, pórek, petrželka, bílý pepř, sůl, sádlo, olivový olej
Jak na to:Oloupané brambory uvařte téměř do měkka. Nasekejte na drobné kousky. Dejte nahrubo nasekanou cibuli na pánev, přidejte brambory a na sádle osmahneme. Osolte, opepřete bílým pepřem. Přidejte nasekaný pórek, petrželku a zalijte rozmíchanými vejci. Rychle promíchejte, aby se směs promíchala. Pečte pomalu na mírném ohni asi 15 min. pod pokličkou z každé strany. Podávejte s rajčatovým salátem.
TIP: Tortilly nechte vychladnout a nakrájejte na čtverečky které spojte s olivou párátkem na jakési jednohubky. Výborné k vínu.
Mexické tortilly s kuřecími prsy, Tortilla a la Hawai, Tortilly s esquites a calabacitas, Ořechové toasty, Plněné kukuřičné tortilly