Kuře na indický způsob

1 kuře, 100g másla, 2PL strouhaného kokosu, 10g kari koření, 2 cibule, 100ml bílého vína, citrónovou šťávu, špetku cukru, 1, 5 hrnku rýže, sůl, 150g pečených oloupaných kaštanů, olej, petrželová nať
Jak na to:Marináda: V míse smíchejte kečup, mletou papriku, citrónovou šťávu, tabasco, ocet, špetku soli a oregano.
Do mísy vložte očištěné, umyté a osušené křídla tak, aby byly zcela ponořeny, přikryjte průhlednou fólií nebo alobalem a na 24 hod. odložte do chladničky. Marinádu z křídel pak slijte do mísy a odložte pro další použití. Kuřecí křídla nechte dobře okapat na sítu a osušte jejich papírovým ubrouskem.
Na široké teflonové pánvi zahřejte olej a máslo. Křídla postupně z každé strany opékejte asi 7-10 min. do křupavá. Mezitím na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli a osmahneme. Zalijte vývarem a nechte přejít varem. Vmíchejte marinádu a krátce povařte. Omáčku dochuťte solí, chilli, vmíchejte nasekanou petrželku. Podávejte na míse obložené hlávkovým salátem.
Kuře na indický způsob, Kuře na libanonský způsob, Kuřecí játra na indický způsob, Kuře na plzeňský způsob, Kuře na způsob kachny