Fazolová polévka
22.10.2012

300 kořenové zeleniny, 200 g tmavé fazolí, 150 g uzeného masa, 150 g brambor, olej, celý pepř, bobkový list, mletá červená paprika, sůl
Jak na to:Fazole namočte na několik hodin do studené vody. Pak ji uvařte do poloměkka.
Očištěnou zeleninu pokrájejte na malé kostičky a prudce orestujte v hrnci na oleji. Přidejte mletou červenou papriku, sůl, celý pepř a bobkový list. Smíchejte, zalijte vodou, přisypte předvařené fazole a spolu vařte asi 30 min. Potom do hrnce přidejte nakrájené brambory a uzené maso a vařte do změknutí. Hotovou polévku dochuťte solí, pepřem a můžete zjemnit smetanou.
Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová polévka, Moravská fazolová polévka, Fasolada - řecká fazolová polévka, Fazolová polévka s bramborem