Uzené vepřové kotlety z jednoho hrnce
80 dkg uzené vepřové kotlety, 2 PL másla (nebo oleje), 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 1 hlávka zelí, 2 mrkve, ½ celeru, 1 pórek, 2 dcl červeného vína, 2 dcl vody (nebo hovězího vývaru), 4 velké brambory, muškátový oříšek, pepř, sůl
Jak na to:Maso dopředu ponořte na 1 hod.. do vody. Zelí a pórek nakrájejte na 2 cm proužky, celer nastrouhejte, mrkev nakrájejte na kolečka. Osušené maso opečte na tuku za občasného obracení. Na polovině tuku, který jste odlili z masného výpeku osmažte nakrájenou cibuli a utřený česnek, dobře promíchejte a zalijte vínem. Povařte, přidejte zeleninu a maso, přilijte vodu a okořeňte a vařte pod pokličkou aspoň 45 min. Přidejte brambory nakrájené na kostičky a vařte dalších 40 min. Podávejte jako všechna jídla z jednoho hrnce - ve velké míse.
Podobné recepty:Křehké vepřové kotlety, Vepřové kotlety po normandský, Zapečené kotlety s olivami, Vepřové kotlety na pomerančích, Vepřové kotlety na hořčici