Brynzová polévka
24.10.2012

3 brambory, 1, 5 l vody, 1 cibule, 125 g brynzy, 100 ml smetany, 3 PL hrubé mouky, 1 vejce, svazek kopru, sůl
Jak na to:Brambory očistěte, nakrájejte na kostičky a vložte do vařící vody. Přidejte na jemno nastrouhanou cibuli a uvařte doměkka. Brynzu rozmíchejte se smetanou v polévkovém hrnci. Z mouky, vejce a ze soli vymíchejte řidší těsto, pomocí vidličky zavařte do polévky k téměř uvařeným bramborám a vařte asi 5 min. Do rozmíchané brynzy za stálého míchání postupně přilévejte vřící vývar z brambor spolu s bramborami a s těstem. Polévku dochuťte solí a nasekaným koprem.
Podobné recepty:Rychlá Brynzová polévka, Brynzová polévka, Brynzová polévka, Brynzová polévka, Brynzová pomazánka