Brynzová polévka
28.11.2011
3-4 brambory, 1 1 / 2 l vody, 1 cibuli, 125 g brynzy, 100 ml smetany, sůl, 3 lžíce hrubé mouky, 1 vejce, svazek kopru
Jak na to:Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do vařící vody. Přidáme na jemno nastrouhanou cibuli a uvaříme doměkka. Brynzu rozmícháme se smetanou v polévkovém hrnci. Z mouky, vejce a ze soli vymícháme řidší těsto, pomocí vidličky zavaříme do polévky k téměř uvařeným bramborám a vaříme asi 5 minut. Do rozmíchané brynzy za stálého míchání postupně přiléváme vařící vývar z brambor spolu s bramborami a s těstem. Polévku dochutíme solí a nasekaným koprem.
Podobné recepty:Rychlá Brynzová polévka, Brynzová polévka, Brynzová polévka, Brynzová polévka, Brynzová pomazánka