Brynzová polévka
10.12.2011
200 g brynza, bujón (zeleninový nebo slepičí), 100 ml mléko, 3 brambory, těstoviny (písmenka, mušle nebo něco malé)
Jak na to:Dáme vařit cca 2 l vody s bujónem. Přidáme na kostky nařezané brambory a těstoviny. Když už jsou téměř měkké, dolijeme mléko a když sevře, odstavíme.
Do misky si odebereme ze šťávy asi 2 dcl a v ní rozpustíme brynzu, tak aby tam nebyly žádné hrudky. Vlijeme do polévky a promícháme (vlévá se to do odstavené polévky, aby se brynza nesrazila).
Tip: Taková polévka se dá udělat i s taveným sýrem.
Rychlá Brynzová polévka, Brynzová polévka, Brynzová polévka, Brynzová polévka, Brynzová pomazánka