Pečené vepřové kotlety

Potřebujeme:

600 g vepřového karé (s kostí), 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky drceného kmínu, 2, 5 dl zeleninového vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce ostrého kečupu, olej, pepř, sůl

Jak na to:

Pečeně opečte vcelku na rozehřátém oleji ze všech stran. Poté přidejte cibuli nakrájenou na plátky, prolisovaný česnek, osolte, opepřete, posypte kmínem, podlijeme vařícím vývarem, přikryjte a upečte ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso obracejte a polévejte výpekem. Měkké maso odkryjte a nechte zčervenat.
Upečené kotlety vyberte, do výpeku podle potřeby dolijte vařící vodu, přidejte kečup a zahustíme moukou. Chvíli povařte. Nakrájené maso polijte šťávou. Podávejte s těstovinami.

Podobné recepty:

Křehké vepřové kotlety, Vepřové kotlety po normandský, Zapečené kotlety s olivami, Vepřové kotlety na pomerančích, Vepřové kotlety na hořčici