Sváteční chilli

21.6.2012
Potřebujeme:

1 miska velké bílé fazole (cca 200 g), 1 miska malé tmavé fazolí (cca 200 g), 1 velká nebo 2 malé cibule, česnek, 10 dkg plátek hovězího masa, 10 dkg plátek uzeného masa, 1 nožička klobásy, zelené bylinky, 1 PL gulášového koření, olej, ocet, chilli paprička nebo mleté ​​chilli koření, plechovka rajčatové šťávy, 2 zelené papriky, sůl

Jak na to:

Den předem si namočte fazole.
Do tlakového hrnce dejte 1 PL lžíci oleje a na něm osmažte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne sklovatět, přidejte na drobné kousky pokrájené maso, klobásu a společně smažte ještě chvíli, dokud se nevydusí šťáva. Uberte teplotu a přisypte gulášové koření. Přidejte fazole i s vodou, ve které se namáčely, a dolijte rajčatovou šťávu. Hrnec uzavřete a směs dusíme na mírném plameni asi 50 min.
Do měkké fazole vmíchejte koření, nadrobno pokrájené papriky. Nechte přejít varem, ale tak aby se papriky nerozvařily. Podle chuti přidejte chilli, osolíme, případně okyselíme. Servírujte s vařenou rýží, nebo s krajícem tmavého chleba, nebo jiným pečivem.

Podobné recepty:

Indonéský sváteční salát , Sváteční květáková polévka, Fazole v chilli omáčce, Wonton ravioli s aljašským lososem a chilli omáčkou, Kukuřičná polévka